top of page

Seth op reis - Daten & Surflessen
Hi there surfgirls!


Nadat er een potentieel huisgenoot was langsgekomen die mijn wierook complimenteerde, het liefst yoga sound-healing sessies gaf en direct mijn geblokkeerde chakra’s analyseerde, realiseerde ik dat een huisgenoot die iets meer down-to-earth zou zijn, toch ook een optie was. Zo kwam MC-Housemate ineens op mijn pad. Met een checklist zouden we erachter komen of we elkaars huisgenoot wilden zijn. Nadat ik een aantal oppervlakkige vragen had beantwoord zoals ‘shortboard of longboard’, zag ik het helemaal zitten. Maar wat bleek? MC-Housemate was niet op zoek naar een huis. Hij zocht naar een manier om mij te verleiden tot een date. Hij wilde op date. Met mij. Ja, met mij? Huh? Goed, oké, uhh, een beetje overdonderd zag ik dat wel zitten. Tot ik het kon laten bezinken en dacht: ‘Wil ik wel daten? Durf ik wel te daten?’.
Lekker in die comfortzone blijven, of kleine stapjes eruit?


Ik snap dat het in de vorige blogs (die lees je hier en hier) overkwam alsof ik desperate op zoek was naar mijn MC-Barrel, en ja, het idee is ontzettend fijn en daar zwijmel ik bij weg. Ik verslind alle boeken van Nicholas Sparks, met mijn Spotify playlist waan ik mij door een romantische film en in de zoekbalk van Netflix type ik standaard in ‘romantiek’. Maar eerlijk gezegd, beangstigt het idee van écht daten mij. Ik heb het heel fijn alleen, met mezelf. 'Alleen zijn' is mijn comfortzone. Ik weet wat te doen en wat ik kan verwachten. Ondanks dat reizen behoorlijk uit mijn comfortzone is, zijn er nog een aantal situaties waar ik daar maar al te graag in blijf.


Surfen is daar één van. Ik surf nu best een tijd, maar maak eigenlijk bijna geen vooruitgang. Ik zit vast in oneindige wipe-outs en angst voor grote golven. Dus blijf ik in mijn comfortzone, ga ik op de schouder van de golf liggen en kies ik de kleintjes uit om voor in te peddelen. Zo zit ik op een veilige plek, ver weg van de grote sets en ben ik in control. Alleen weten we allemaal dat controle een deceptie is bij het surfen. Surfen draait om loslaten, genieten, uit je comfortzone gaan en risico’s durven te nemen.


Believe Seth, believe!!


Ik heb besloten om weer surflessen te nemen. Tijdens die lessen moet ik voor de grootste en engste golven in-peddelen. Terwijl ik een grote schaduw achter mij zie opdoemen, voel hoe het water onder mij zich verschuift en mijn hart sneller gaat kloppen van alle spanning, hoor ik maar één ding: “BELIEVE SETH, BELIEVE!!”. Mijn surfleraar is er namelijk van overtuigd dat mijn grootste probleem is dat ik niet genoeg in mijzelf geloof. In plaats van tips over mijn houding of board-positie, hoor ik keer op keer dat ik in mijzelf moet geloven. De surflessen dwingen mij om uit mijn comfortzone te gaan, niet meer op de schouder van de golf, maar op de piek; daar waar alle spanning en sensatie samenkomt. Ik moet een risico nemen en geloven in mijzelf dat ik dat kan.In daten en surfen loop ik tegen hetzelfde aan


Hoe zit dat dan met MC-Housemate? Het liefst doe ik wat ik in eerste instantie ook met het surfen doe; op de schouder van de golf liggen. Dichtbij genoeg om er wat van mee te krijgen, ver weg genoeg om snel weg te peddelen als het mij te spannend wordt. Als ik op de piek zou gaan liggen, ofwel, mij in het date-leven zou stortten, zit ik in een positie vol kracht en energie die mij meesleept zonder dat ik daar controle over heb. Het zou de beste golf van mijn leven kunnen zijn, de beste ervaring ooit. Maar het kan ook een hele pijnlijke, onvergetelijke wipe-out worden.


Voorlopig zwijmel ik nog even weg bij romantische films en zal ik veel op de schouder van de golf liggen. Maar ik wil niet eeuwig in deze comfortzone blijven en ga mijn best doen om daar met kleine stapjes uit te komen. Dus blijf ik surflessen nemen en ben ik op date gegaan met MC-Housemate. Ik verplaats langzaam steeds dichter naar de piek, stap voor stap, golf voor golf en date voor date. Elke stap uit mijn comfortzone blijft spannend, maar nu roep ik tegen mezelf: ‘BELIEVE SETH, BELIEVE!!’ , en dat helpt best wel.

Gotta go now, waves are calling!


Seth


Wil je nog meer weten? Check dan even @wavesarecalling


306 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page