top of page

Seth & Yv op reis - Change is good.. right?
Hi there surfgirls!


Yv straalt helemaal. Er hangt een roze gloed van verliefdheid, enthousiasme en zelfverzekerdheid om haar heen. Blijkbaar ben ik niet die enige die dat ziet. Na een dagje sauna zitten we aan een diner: mijn haar hangt nat en plat over mijn hoofd, mijn gezicht is knalrood en ik ruik nog steeds naar een vleugje zweet van de sauna. Yv daarentegen straalt van hernieuwde energie, heeft een frisse blos op haar wangen en beachy golvend haar. En weet je wat er dan gebeurt? De ober geeft aan Yv een briefje met daarop zijn nummer, geserveerd met een flirterige knipoog. JA HALLO. Ze heeft al iemand, mag ik ook even!? Het was helemaal niet zo’n aantrekkelijke of charmante ober, maar WIL ER IEMAND OOK EVEN MET MIJ FLIRTEN!?

Haaaaaaaave you met Seth?


Sinds een tijdje is Yv helemaal verliefd en zit ik in de positie van het vijfde wiel. Yv en MC-Barrel hebben natuurlijk ook in de gaten dat ik moet wennen aan de nieuwe situatie. Daarom proberen ze mij te koppelen aan elke surf-god die ook maar even mijn kant op kijkt. Al die nietsvermoedende surfdude’s worden vervolgens bestormd door de zogenaamde allerbeste ‘wingman & women’ ooit. Not. Het is vreselijk ongemakkelijk. Als een mak schaap wordt ik voor de neus van deze god geduwd, met de introductiezin: "Haaaaaaaave you met Seth?’" 10 punten als je deze referentie snapt), waarna mijn wingman and woman snel omdraaien om zich weer te verdiepen in elkaar. Vervolgens moet ik aan die surfgod uitleggen wat er gaande is: “Je hoeft echt niet met mij te daten hoor.”

Veranderingen vind ik soms overweldigend


Deze situatie brengt ook een andere situatie voor mij en Yv naar voren. Soms voel ik mij overweldigd door alle veranderingen. Over het algemeen ben ik niet zo goed met veranderingen. Als klein kind moest ik al huilen toen mijn vader terug kwam van de kapper omdat hij zijn haar net iets te kort had geknipt. Ik liep te brullen toen onze oude auto ingeruild werd voor een nieuwere auto en bij het verbouwen van de keuken klampte ik mij dramatisch vast aan de keukenlades omdat ik daar geen afstand van kon doen. Dat Yv, mijn beste vriendin, haar focus verlegt naar iemand anders is een behoorlijke verandering. Eerst waren we elke minuut samen: surfen, ontdekken, koken, filmpjes kijken en on-ein-dig veel kletsen. Met de komst van MC-Barrel is dat wat wij samen deden nu iets wat ze het liefst met hem doet. Je kan je voorstellen, dat ik (die al moeite had met een nieuwe haircut van haar vader) dat best lastig vindt.

Vergelijkbare lessen van mama ocean


Het is alsof de zandbanken op je favoriete surfspot ineens totaal anders liggen. Ik wil niet dramatisch doen, maar dat is één van de meest verschrikkelijke dingen die je als surfer kan overkomen. Ik heb surfers een traantje zien wegpinken om het verlies van hun oude, vertrouwde zandbanken. Zo’n verandering waar je niet om had gevraagd, is best wel balen. Maar het is nu eenmaal zo. Met het veranderen van de zandbank ga je op zoek naar een nieuwe surfspot. Yv is mijn zandbank die is veranderd. Nu ga ik zoeken naar mijn eigen, nieuwe surfspot. Veranderingen zijn spannend en geven mij buikpijn. Maar uiteindelijk leert het mij heel veel. Die keukenlades waar ik geen afstand van kon doen bleek ik toch niet zo te missen. En die nieuwe auto bleek stoelverwarming te hebben, waar ik echt gek op ben. Dus met elke verandering hoe lastig die ook lijkt te zijn, openen nieuwe, positieve deuren.

Gezocht: roomie die met wierook wappert


Ik snap dat ik nu klink als een wijze, 21-jarige guru die het leven helemaal door heeft. Het licht heeft gezien en nu met een stokje wierook wappert voor de goede karma, maar we weten beide dat dat onzin is. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk heb ik nog steeds buikpijn en voel ik me overweldigd door deze verandering. Het is behoorlijk wennen en dat is helemaal niet gek. Een volgende verandering is dat Yv aankomende maand verhuisd naar een hostel. Ik moet dus op zoek naar een nieuw huisgenoot. Het liefst eentje die met een stokje wierook wappert voor de goede karma.

Gotta go now, waves are calling!


Seth


Wil je nog meer weten? Check dan even @wavesarecalling!310 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page