top of page
P5150149_LR_wm.jpg

All Girls Surfsessies

De All Girls Surfsessies

Wat begon als een brainwave (pun intended) ergens begin maart 2021, bleek nog geen maand later een héél vet idee: een All Girls Surfsessie. Oftewel: een line-up met alleen maar surfende vrouwen.

 

Inmiddels organiseren we ongeveer elke 3 maanden een All Girls Surfsessie met onze “huisfotograaf” Benny Jansen. Benny schiet de mooiste plaatjes van onze surfgirls, volledig gehuld in wetsuit met zwemflippers, een helm en onderwatercamera. We kiezen voor onze surfsessies iedere keer een andere spot aan de Nederlandse kust, ergens tussen Den Helder en Domburg. 

 

De Whatsappgroepen

We stellen onze surfgirls op de hoogte van de nieuwe locatie en datum via de Whatsappgroepen. Inmiddels zijn er vier Whatsappgroepen. We hebben drie regio groepen, waarin iedereen kan praten, waar je surfbuddies kunt vinden en oproepjes kunt doen voor spontane surfsessies. We hebben ook één Info Only groep, waarin alleen wij als beheerders informatie kunnen delen.

 

Wil je je aanmelden voor één van de Whatsappgroepen? Check onze highlight op Insta en stuur ons een DM. 

 

Hoe het begon

We zagen een plaatje van kunstenares Robin Lanei over hoe de sfeer in het water zou zijn als er alleen vrouwen in de line-up liggen. Eén groot feest als we het plaatje mochten geloven. Zou dat echt zo zijn? Helemaal buiten het zomerseizoen bestaat de Nederlandse surfscene vooral uit mannen, dus wij werden nieuwsgierig. Ook de druk om te presteren en niet in de weg te liggen hebben wij ervaren in drukke line-ups, op plekken als Wijk Aan Zee of Scheveningen. Het leek ons onwijs tof om te ervaren of die druk in een line-up met alleen maar vrouwen anders, of er misschien wel helemaal niet, zou zijn. 

 

De sfeer in het water

De sfeer in onze line-ups is zó tof, het is bijna niet in woorden uit te leggen. Iedereen is excited en moedigt elkaar aan. Niveau of leeftijd, het maakt allemaal niks uit. Je kunt midden in de groep meedoen met de ene partywave na de andere, of iets verderop lekker je eigen ding doen. Het gaat er niet om wie de beste is, het gaat om plezier hebben en elkaar een golf gunnen. We helpen elkaar en geven elkaar tips. We zeggen sorry als je per ongeluk een foutje maakt, waardoor een ander voor je moet uitwijken. We gooien een shaka naar elkaar als je iemand een goede golf ziet pakken. 

 

Kortom: het is awesome!

  • 29 jun 2024, 13:00 – 30 jun 2024, 13:00
    Den Haag, Scheveningen Badplaats, 2586 ZZ Den Haag, Nederland
    Op zaterdag 29 juni of zondag 30 juni gaan wij weer met een groep surfgirls het water in. Dit keer in Scheveningen!
  • 28 sep 2024, 13:00 – 29 sep 2024, 13:00
    Bloemendaal, Bloemendaal, Nederland
    Op zaterdag 28 september of zondag 29 september gaan wij weer met een groep surfgirls het water in. Dit keer in Bloemendaal!

Fotograaf

Al sinds de allereerste All Girls Surfsessie bij IJmuiderslag, maakt Benny Jansen de tofste foto’s voor ons.

 

Tijdens de eerste sessie waren wij gelijk onder de indruk. Benny draagt tijdens een sessie een wetsuit, zwemflippers, een safetyvest, een helm en een enorme camera met onderwaterbehuizing bij zich.

Het maakt niet uit hoe ruw de condities zijn of hoe koud het is: Benny ligt in het water. En weet ook nog eens de sfeer, de golven, het plezier én de skills van onze surfgirls prachtig vast te leggen. En dat doet hij dus door midden in de line-up te liggen. De meiden en hun boards razen om hem heen, hoe dichter bij je komt hoe beter

voor het perfecte kiekje.

 

Er zijn dan ook geregeld meiden die zo’n beeld bij Benny achteraf in hoge resolutie aanschaffen. En terecht, want zo’n plaat wil je in je woonkamer hebben hangen!

Volgen jullie Benny al op Instagram?

P5150303_agp_T_wm.jpg
Benny_edited.jpg
bottom of page