top of page

Seth & Yv op reis - kansen creëren en grijpenHi there surfgirls!


Wat doe je wanneer je erachter komt dat je droomhuis ‘out of your league’ is? Je gaat denken in mogelijkheden. Sommige keuzes en mogelijkheden komen op je pad, ze komen ‘aan-vlinderen’ zoals wij dat noemen, maar soms moet je het gewoon afdwingen. Dit prachtige Portugese huisje gingen wij zeker weten afdwingen. Een huis, een vaste baan en een salarisverhoging komen niet aan-gevlinderd, daarvoor moet je met de vuist op tafel slaan en opkomen voor jezelf. Een pre van reizen met weinig geld, want hier leer je ontzettend veel van.


Salaris onderhandelen like a boss


We werkten al een tijdje bij Maika’i waar we op grote feesten onze eigen ‘blondies-bar’ hadden. Een hele fijne, maar geen zekere inkomstenbron. Seth had een vast contract nodig om volmondig ja te kunnen zeggen op het huis. Het Portugese salaris ligt ontzettend laag. Je verdient als 21 jarige ongeveer 4 euro per uur. Seth verdiende 5 euro per uur. Die ene euro kon het verschil maken tussen blijven kamperen of wonen in een huis met bad. Dan sla je die vuist wel op tafel. Goed, dat was geregeld. Seth had een contract afgedwongen en hield daarmee maar liefst 30 euro per maand over. Dat is niet veel, al helemaal niet als het universum je op elke financieel gebied waar mogelijk probeert te fucken. Die 30 euro ging namelijk direct op aan een onverwachtse telefoonrekening en een wetsuit reparatie. Thanks universum.


Niet veel later werd Seth gevraagd om ook de socials van het restaurant bij te houden. Was dat toeval? Noouuu… Seth plaatste pontificaal haar camera inclusief alle lenzen op tafel tijdens werk, super casual. Trok het, zoals gehoopt, de aandacht van haar baas? Jazeker. Ze ging een tweede onderhandeling in over het extra salaris voor het runnen van de socials, en kreeg ook dat voor elkaar. Nu konden we echt een akkoord geven op het huis!

Reizen is net als surfen: vind je eigen mui


Ken je dat gevoel dat je aan het uit peddelen bent voor een surfsessie en dat je maar niet voor uit lijkt te komen? Alsof alle stroming heeft besloten zich tegen jou te keren. No way dat je ooit daar komt waar je wilt zijn; in de line-up, bij de piek van de golf. Een mui daarentegen brengt je zo naar achter. Natuurlijk moet je wel moeite doen, je moet peddelen en soms een turtle-roll of duck-dive doen, maar met doorzettingsvermogen kom je toch in de line-up, bij de piek terecht.


Zo is het ook tijdens het reizen. Je moet je eigen kansen soms zelf creëren en pakken, maar als het té moeilijk gaat, als je te veel stroming tegen hebt, kan je je afvragen of dat wat je doet wel het juiste is. Dat het Seth lukte om een vaste baan te krijgen en extra geld te verdienen met fotograferen, is een teken van een mui. Je moet moeite doen en je moet ook echt zelf die mui vinden, maar je gaat met de stroming mee. Je bewandeld, of naja, eigenlijk peddelt de juiste route.

Samen blijven of apart verder?


Seth houdt niet veel over per maand en sparen gaat al helemaal niet lukken, maar daardoor kan ze wel in Portugal wonen met de zee als achtertuin en elke dag een sunset-surf pakken na werk. Dat maakt het helemaal waard. Daarentegen verloor Yv niet veel later haar baan bij Maika’i door het einde van het hoogseizoen. Zij had gelukkig meer financiële ruimte dan Seth, maar werd hierdoor wel gedwongen om na te denken over wat zij verder wilde. Het werd tijd om opzoek te gaan naar haar eigen mui. Haar droom om als surfleraar overal ter wereld te gaan werken begon vorm te krijgen. Maar wat nou als het volgen van deze droom betekent dat we allebei een andere kant op moeten peddelen?

Gotta go now, waves are calling!


Seth & Yv


Krijg je geen genoeg van ons? Check dan even @wavesarecalling !


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page