top of page

Seth & Yv op reis - settelen of niet?

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2022
Hi there surfgirls!


Na een aantal maanden kamperen word je steeds creatiever. Of steeds armoediger, hangt er van af hoe je het bekijkt. We zullen even uitleg geven. Drie truien over elkaar, een dikke muts en veel sokken hielden de warmte ‘s avonds enigszins vast. Na eten gekookt te hebben dat al koud was voordat we konden opscheppen, verplaatsten wij naar onze privé bioscoop. Een luxe filmavond met verstelbare stoelen, extra veel beenruimte en een ruim assortiment aan snacks met extra optie tot spa-uitbreiding. Ofwel, we verplaatsten naar Baloe, de auto van Yv. Baloe rook naar natte wetsuits, op de stoelen lag altijd een laagje zand (en/of koek-kruimels) en tijdens het kijken van een serie aten we de goedkoopste chocolade-granola en hadden we huid-maskers van de supermarkt.
Op zoek naar een huis in Ericeira


Ook al zitten we geregeld nog in ons topje in de zon en hebben we geen winterwetsuit nodig, kamperen in de wintermaanden van Portugal is echt te koud. We gingen opzoek naar een huis, het liefst eentje met bad. Setthe begon als een malle te zoeken. Ze stuurde elke dag berichten in facebookgroepen, belde naar eigenaren van potentiële huizen en checkte om de 10 minuten haar telefoon voor een update. Een tikkeltje overdreven misschien. Daarentegen vond Yvette het idee om ergens voor langere tijd te settelen behoorlijk lastig. Langer op eenzelfde plek blijven voelde voor Yv als stilstaan in het reizen en stilstaan in haar eigen ontwikkeling.


Toen wij langs de kust van Europa aan het reizen waren hebben we ontelbaar veel ervaringen en leermomenten gehad. Zoeken naar campings, de tenten opzetten, nieuwe plekken ontdekken, alles inpakken en weer door naar de volgende plek, leerde ons een balans te vinden tussen ondernemen en uitrusten.


"Stil staan" zorgt voor ruimte


In een goed gesprek kwamen we erachter dat wij in essentie precies hetzelfde zoeken in het reizen, namelijk zelfontplooiing. Continu van plek naar plek trekken is leerzaam, maar op de lange termijn niet haalbaar (het geld raakt op, kamperen wordt te koud en doorreizen kost veel energie). Altijd rondtrekken is het perfecte idee van reizen, maar door eindeloos vakantie te vieren krijg je niet te maken met de echte uitdagingen van het leven. We zijn juist door stil te staan, stappen gaan maken in onze zelfontwikkeling. Toen Yv zich dit realiseerde konden we écht gaan zoeken.


We besloten dat Seth haar extreme zoekgedrag naar een huis moest stoppen en dat we meer mond-tot-mond reclame gingen uitvoeren. De drankjes die we uitserveerden op werk kwamen met de standaard zin; ‘We are staying at the campsite but the tents are getting a little too cold now…’. Dat hoefde Seth geen twee keer te zeggen tegen haar knappe Portugese MC-barrel. Hij gaf haar zijn trui én regelde direct een leuk huis. Dat noem je nog eens daten met voordelen.

Een super schattig huisje in het centrum, omlijnd met blauwe rand. Voorzien van een bad, een bank, een oven, een kledingkast met lichtjes en op nog geen minuut lopen van een surfspot. Te mooi om waar te zijn. Dit kunnen we no way betalen.
We did it!


Toch zijn we gaan kijken met het grote risico helemaal verliefd te worden op dit huis. En ja hoor, nadat we de voordeur hadden gezien was het liefde op het eerste gezicht. We hebben absoluut niet gevraagd of er verwarming in zat, of het goed was geïsoleerd en of er warm water was. Het zag er zo leuk uit, we doen het!


Zo liepen we tegen onze volgende uitdaging aan. We hadden ons droomhuis gevonden, maar hoe gaan we dit in godsnaam betalen? Zoals jullie weten is Seth over het algemeen behoorlijk blut, dus hoe ga je een huurovereenkomst aan zonder financiële zekerheid? Geloof het of niet, het is ons gelukt. In onze volgende blog lees je hoe we dit hebben geflikt!

Gotta go now, waves are calling!Seth & Yv


Krijg je geen genoeg van ons? Check dan even @wavesarecalling !
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page