top of page

Jette schrijft #3: It's all about energyIn dit blog wil ik je meenemen in wat verschillende energieën met je doen, om daarmee te verbinden en de toegevoegde waarde van deze community weer te geven.


Het symbool voor balans bestaat uit yin & yang. Twee contrasterende maar bovenal complementaire energieën. Ook wel masculiene en feminiene energie genoemd. Ieder persoon heeft zowel de yin als de yang energie in zich. Soms heeft de ene energie de overhand. In het mooiste geval ervaar je de ideale balans tussen beiden. Voordat ik daar dieper op in ga, wil ik kort toelichten wat het verschil is tussen deze energieën.


Yin is de meer vrouwelijke energie die staat voor rust, innerlijk, zachtheid, stilte, vrouwelijkheid & go with the flow. Waarbij yang de meer mannelijke energie is die staat voor snelle, actiegerichte energie met het nastreven van doelen en focus op controle van de wereld om je heen.


Zoals gezegd zijn dus beide vormen van energie aanwezig. Zelf heb ik enkele jaren terug gemerkt dat ik veelal leefde vanuit de yang-energie. Druk, competitief, gehaast, vurig en altijd aan staan. Vooral ook veel energie & power geven. Dit zag ik letterlijk terug in de sporten die ik beoefende en dit merkte ik ook al vrij snel terug in mijn surfsessies. Nu beoefen ik ook veel yoga en bij yoga zijn er verschillende vormen.


Zo is er letterlijk yin yoga, maar ook yang yoga. Yang yoga is dan meer de power of intensieve hatha yoga waar veelal ook wordt gewerkt vanuit kracht. Je kunt je wel voorstellen dat ik me met name focuste op deze laatste vorm(en). Yin Yoga en verzachting was voor mij ver te zoeken. Toch vond ik dat het tijd werd om ook deze vorm eens te gaan ontdekken. Yoga is immers yoga en als ik de intensievere, meer op kracht gebaseerde yogavormen aan kon, dan kon ik zo’n rustige yogales ook wel aan. Dacht ik….


Niets was minder waar. Want jeetje… wat een weerstand ben ik tegengekomen in die eerste yin lessen. Bij yin mag je hulpstukken gebruiken om het jezelf makkelijker te maken, om te verzachten en niet tot het uiterste te hoeven gaan. Je hoeft niet (direct) in de volledige houding te komen en je mag vanuit overgave werken. Zacht zijn, jezelf overgeven aan de houding en vooral rustig blijven ademen.


Vanuit kracht en doorzettingsvermogen ging ik natuurlijk direct in de uiterste vorm van de houding en uiteraard ook zonder hulpstukken zoals een blok, bolster ed. Want waarom zou ik hulp(stukken) aanvaarden? Ik kan het toch wel alleen, dit heb ik toch niet nodig! Het stromen van de energie was op dat moment ver te zoeken bij mij. Rust krijgen in mijn lijf en bovenal mijn hoofd overigens ook..

Inmiddels, verschillende sessies en blokkades verder, sta ik mezelf toe om ook meer yin te accepteren. Niet alleen op mijn yogamat, tijdens het surfen, maar letterlijk in mijn leven. Ik durf meer om hulp te vragen en mezelf over te geven aan het moment. Ik push mezelf minder en kan veel meer vanuit rust, die soms letterlijk zichtbaar is doordat ik even ‘niks’ doe, mijn leven leiden. Door echt te voelen en in verbinding te staan met mezelf. Door mijn vrouwelijke energie meer toe te mogen laten. En dit te laten balanceren met yang. Het zijn immers complementaire waarden en hoe mooi is het als je van beiden gebruik kunt maken. Om zo écht in je kracht te gaan staan.


En daarmee kom ik aan bij de verbinding met de Surfgirls- community. Want hoe tof is het om te zien en vooral te mogen ervaren wat deze community doet. Door vrouwelijke energieën te omarmen, te verbinden en te inspireren. Om juist daarmee krachtig te zijn. Waardoor we elkaar kunnen ondersteunen, helpen, inspireren en vooral gezamenlijk verbinden! Door angsten te overwinnen, door open te zijn, hierover te communiceren en bovenal door samen plezier te maken.


Shout-out naar deze community die ervoor zorgt dat ook ik mijn vrouwelijke energie meer mag en kan omarmen! Inmiddels staat alweer de 10e All Girls Surf sessie op de planning. En dit belooft een hele speciale te worden!


Hoe tof is het om met een groep likeminded vrouwen een sunset-surfsessie te gaan doen. En dat niet alleen, na de surfsessie gaan we er met z’n allen een toffe avond van maken. Ik kijk er onwijs naar uit om ook hier weer bij aanwezig te zijn. En de kracht van de community te mogen ervaren!


Kom je ook naar onze speciale 10e editie van de All Girls Surfsessie? Deelname aan de AGS is gratis en als je met ons het feestje wil vieren kun je via deze link je kaartje kopen:67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page