top of page

Sabrina zoekt de stoke #2 - surfgirl = #fitgirl?

Van weirdo in het water naar wannabe WSL surfgirl. Dat is waar ik jullie de vorige keer heb achtergelaten. Na die dramatische surfsessies, heb ik een paar dagen bij de pakken neergezeten. Ik had dat nodig: mezelf en het surfen even stom vinden en tot rust komen van alles. Na een paar dagen was het mooi geweest en had ik energie om een plan te maken. Om meer zelfvertrouwen in het water te hebben en vooral meer plezier in het surfen te krijgen, was het tijd om in beweging te komen. Letterlijk.
Na wat speurwerk online kwam ik het Surf Development Program tegen: een maand lang jezelf drie keer in de week in het zweet werken om vervolgens in het water te rippen. Althans, dat was/ is de belofte. Na een paar gesprekken met één van de eigenaren, Merit.Fit, heb ik mezelf opgegeven. Niets te verliezen, alleen maar zweet en waarschijnlijk ook wat schaamte. Sporten in een groep is namelijk nooit echt mijn ding geweest. Ik voel mij altijd bekeken en denk dat het iedereen boeit hoe ik met mijn kettlebell heen-en-weer sta te zwaaien. Maar goed, in het kader van grenzen verleggen en mij meer op mijn gemak voelen in het water, was dit voor mij de eerste de stap die ik moest zetten.


Dus daar stond ik dan op een maandagochtend tussen 6 andere mensen te zwaaien met die kettlebell en hoewel ik best wel zenuwachtig was voor de eerste les, merkte ik meteen dat dit was wat ik moest doen. Sterker worden, mezelf in het zweet werken en oefeningen doen die ik normaal gesproken zou vermijden (lees: burpees en box jumps, bah!).


We hadden een 0-meting van zes oefeningen om te bepalen hoe het ervoor stond met onze kracht, conditie en balans. Dat was uiteraard confronterend, want: waarom kan ik niet eens mijn tenen aanraken, terwijl iemand anders nog net niet met haar voorhoofd de grond raakt? Goed, niet vergelijken en gewoon doen!


Omdat alle oefeningen gericht zijn om jou beter te laten surfen en je het niet alleen doet, voelde ik ook echt een drive om iedere les aanwezig te zijn. Dat is voor mij toch echt anders dan wanneer je b.v. thuis een YouTube-workout volgt of in je eentje aan een apparaat hangt in de sportschool. Ik begon mij langzaamaan gelukkig (weer) een #fitgirl te voelen.


Die maand heb ik bewust niet gesurfd. Ik wilde geen herhaling van eerdere sessies en door te focussen op de trainingen, legde ik de focus op mezelf en wat ik nodig had. Na vier weken had ik op alle zes oefeningen vooruitgang geboekt. De eerste keer weer in het water voelde ik echt zo’n groot verschil! Uiteraard had/ heb ik nu geen Arnold Schwarzenegger spieren. En ik surf ook niet meteen als surf koningin Carissa Moore, maar ik voelde mij gelukkig niet meer die aangespoelde zeehond uit mijn vorige blog. Mission accomplished? Nee, dit smaakte naar meer en daarom besloot ik een intensieve surf trainingsweek te volgen. Daarover volgende keer meer.
P.s. Wil je mij in actie zien tijdens het trainingsprogramma? Check dan de Insta highlight ‘July SDP’ op @sdp.ericeira. Als je langere tijd in Ericeira bent, is dit programma zeker een aanrader #nospon.


63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page