top of page

Beste pre-surf snacks

Welke snack mik jij in je tas voor vóór of na het surfen?


Het is belangrijk om je motortje goed te laten draaien tijdens je surfsessie, dus is het belangrijk om de juiste snacks te kiezen om voldoende energie te hebben zonder je maag te belasten. In deze blog bespreken we enkele van de beste snacks om te eten voordat je gaat surfen.


1. Bananen: een natuurlijke brandstof

Bananen zijn de ideale pre-surf snack. Ze zitten boordevol natuurlijke suikers en koolhydraten, waardoor je snel energie krijgt. Bovendien zijn ze draagbaar en gemakkelijk mee te nemen naar het strand. Bananen helpen je ook gehydrateerd te blijven dankzij hun kaliumgehalte, wat essentieel is voor spiercontractie.


2. Havermout: langdurige energie

Havermout is een uitstekende bron van complexe koolhydraten. Het geeft je een gestage stroom energie, perfect om de golven te trotseren. Een portie havermout met wat honing of fruit kan een heerlijke en voedzame snack zijn.


3. Noten en zaden: gezonde vetten

Een handjevol noten, zoals amandelen of walnoten, kan je voorzien van gezonde vetten en eiwitten. Ze geven je langdurige energie en helpen je om verzadigd te blijven. De essentiële vetzuren in noten zijn goed voor je lichaam en je hersenen.


4. Fruit: natuurlijke zoetheid

Fruit, zoals appels of druiven, is een uitstekende keuze vanwege de natuurlijke suikers die energie leveren. Ze bevatten ook vezels, wat kan helpen om je een verzadigd gevoel te geven zonder je te zwaar te maken.


5. Yoghurt: eiwitrijk

Magere Griekse yoghurt of plantaardige alternatieven zoals sojayoghurt zijn rijk aan eiwitten en probiotica, die goed zijn voor je spijsvertering. Eiwitten helpen bij het behouden van spiermassa en zijn essentieel voor surfers.


6. Volkoren crackers of rijstwafels: licht en voedzaam

Volkoren crackers of rijstwafels zijn licht verteerbaar en bieden complexe koolhydraten voor langdurige energie. Je kunt ze combineren met gezonde toppings zoals hummus of avocado voor extra smaak.


7. Eiwitrepen: snelle brandstof

Eiwitrepen met weinig toegevoegde suikers en hoogwaardige eiwitten kunnen handig zijn voor een snelle energieboost. Ze zijn ideaal voor surfers die weinig tijd hebben.


Resumé:

Zorg ervoor dat je je snacks ongeveer een uur voor het surfen consumeert om je lichaam voldoende tijd te geven om de voedingsstoffen op te nemen.


Vermijd zware, vette of sterk bewerkte snacks, omdat deze je maag kunnen belasten en je energieniveau kunnen belemmeren.


Onthoud dat hydratatie net zo belangrijk is als voeding, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, vooral als je van plan bent veel tijd in het water door te brengen.


Met de juiste snacks in je tas kun je vol vertrouwen de golven trotseren en optimaal genieten van je surfsessie. Enjoy!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page