top of page

Seth & Yv op reis - even voorstellenHi there surfgirls!


Laten we ons even voorstellen: Wij zijn Setthe en Yvette, twee reizende meiden met twee surfboards, geen plannen en geen camping-skills. We genieten van het reizen, surfen en de struggles die we onderweg tegen komen. We reizen niet om zo lang mogelijk onbezorgd vakantie te vieren maar om het avontuur aan te gaan en te leren van de moeilijke momenten.

Het begon voor ons alle twee als een solo reis. Het zelfde plan; ofwel geen plan, maar een ingepakte auto met surfboard en een goede playlist.


Het verhaal van Setthe


Setthe vertrok samen met Mitch, haar offroad-auto met daktent, en was voorbereid tot in de puntjes. Denk aan: volledige inboedel met daarbij hoofdlamp, bestek voor vier personen en verschillende maten aan borden. Haar verhaal:


“Het idee om voor langere tijd te gaan reizen is ontstaan op Bali. Alleen op reis zijn liet mij zien hoe waardevol het is om te leren op jezelf terug te kunnen vallen en vertrouwen. Na een maand moest ik gedwongen door COVID terug naar Nederland. Mijn avontuur was nog lang niet klaar, ik wilde gaan backpacken door Europa, maar door de maatregelen waren hostels gesloten en het openbaar vervoer lag plat. Hier wilde ik niet afhankelijk van zijn. In een rap tempo heb ik mijn rijbewijs gehaald, vaste baan in de horeca opgezegd en een auto met daktent gekocht. Inpakken en wegwezen!”
Het verhaal van Yvette


Yvette vertrok een maand later met haar auto Baloe (Ja, die beer van de Disney film). Daarentegen vertrok Yvette een stuk minder voorbereid; geen stoel, messen of snijplank, maar wel een vierpersoonstent en een reserve opgooi tent. Haar verhaal:


‘’Maar goed, de keuze om te vertrekken is bij mij dan ook pas een maand van te voren gemaakt. Tijdens een surf-retraite in Portugal kwam ik erachter dat ik verlangde naar avontuur en vrijheid om te ontdekken hoe ik mijn leven wil inrichten. Deze drang was zo sterk dat ik vanuit Portugal mijn baas belde om ontslag te nemen van mijn baan als verpleegkundige in het ziekenhuis. Één maand opzegtermijn om in te pakken, afscheid te nemen en te vertrekken met Baloe.’’

Never change a winning team


Voorbereid of niet, allebei waren we vastberaden om alles op te zeggen in Nederland en voor onbepaalde tijd te vertrekken. Doodeng, maar een droom die uitkomt! Bij toeval ontmoetten we elkaar op een surfkamp in Frankrijk, waar we allebei werkten. We spraken af om samen Biarritz te ontdekken, even samen optrekken en dan weer solo door. Dat laatste is er niet meer van gekomen. We hadden zoveel plezier, dat we besloten samen te blijven.


We kamperen en reizen alle twee voor het eerst in ons leven. We struggelen met hoe we een dop op de gasfles draaien, hoe we de tenten droog houden tijdens een zware regenbui (geultjes graven rondom de tent) en hoe we met geld rondkomen (ja, dat raakt heel snel op). Dit allemaal terwijl we genieten van het buiten leven, de geweldige surf en alle bijzondere plekken en mensen die we tegenkomen.


Elke twee weken zullen wij een update geven over onze dagelijkse ervaringen, maar ook over hoe je zo goedkoop mogelijk kan reizen, hoe je een baan zoekt in het buitenland, welke spullen je écht nodig hebt tijdens het kamperen en hoe het is om als beginnend surfer in het buitenland te surfen. Stay tuned!
Gotta go now, waves are calling!


Seth & Yv


Krijg je geen genoeg van ons? Check dan even @wavesarecalling!


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page