top of page

Surfgirls on tour: wilde plannen geboren in NazaréMijn naam is Denise Roes, ben 34 jaar en heb een Tiny House op de Hoge Veluwe die ik verhuur voor recreatief verblijf. Ik heb het surfen in Indonesië geleerd 6 jaar geleden. Sinds een jaar join ik de Surfgirlsnl-community. In dit blog schrijf ik over wilde plannen om een Tiny House Roes Parc te openen (lees onderaan dit blog informatie over ook een Tiny House in het buitenland, of als je wil helpen met de vragenlijst om meer over jullie wensen te weten te komen).


Surf-workation naar de Algarve (Portugal)


Als iets mij trekt is het fijne mensen, natuur en avontuur. Ik had al enkele keren gesurft tot ik stuitte op de Instagrampagina van Surfgirlsnl en daar las ik over de gezamenlijke Whatsappgroep. Door de vele enthousiaste oproepjes voor spontane surfsessies in de appgroep kreeg ik, wonende in Nijmegen, redelijke FOMO. Na een oproepje in de appgroep of meer meiden uit Nijmegen kwamen, ben ik de Surfchicks Nimma Whatsappgroep gestart (waar overigens ook meiden uit Arnhem in zitten inmiddels).


Na vanuit deze groep met allemaal enthousiaste surfmeiden enkele keren met een volle auto richting de Noordzee te zijn gekard en de AGS (All Girls Surf) in Bloemendaal te hebben gejoind, opperde ik het enthousiaste plan om naar Portugal te gaan in december 2021. Yana (Sjaan), Isa (Ies) en Merel (Mereñ) waren hier wel voor in! En zo geschiedde… de ‘surf-workation’ naar Algarve (Portugal) was een feit!


Yana, Isa, Merel en ik kenden elkaar amper. Ik had Yana nog nooit gezien, Isa één keer en Merel die had Isa en Yana nog nooit gezien, maar in de surfcommunity lijkt dat niet uit te maken. We wilden dezelfde dingen, er was een mega chille vibe (en een berg enthousiasme) en we vulden elkaar perfect aan. Zelf (vegan) koken, weinig geld uit geven en vooral veel OP PAD!

Ik wil hier ook een Tiny House!


Elke dag was een feestje en ik ben echt verliefd geworden op Portugal. We hebben enorm veel gelachen en fijne dingen meegemaakt. Door de fijne vibe riep ik al een paar keer: “Ik wil hier ook een Tiny House, deze vibe is geweldig!”


Zo werden we de eerste dag helemaal hyped wakker omdat we erachter kwamen dat we zó dicht bij de zee zaten tijdens de mooiste zonsopkomst ooit. We bedachten iedere dag yoga te doen, maar hadden zoveel leuke dingen te doen dat we er steeds niet aan toe kwamen. Het was 5 graden warmer dan verwacht waardoor we ineens in onze bikini de zee in gingen rennen. Maar omdat het december was stuitte we ook opeens op een kerstmarkt waar we hebben geschaatst met 23 graden en korte broeken.


Lissabon is fantastisch


Naast de fantastische (krachtige) zee is de natuur in Portugal echt prachtig. Lissabon is echt een fantastische stad, op Pinkstreet na. Ons werd een prachtige straat beloofd met een brede weg die volledig, de naam zegt het al, roze was. Eenmaal bij Pinkstreet aangekomen bleek het één grote afgebladderde bende. Waar we uiteraard weer mega hard om hebben gelachen. Wat we sowieso de hele surf-workation hebben gedaan. Het verbaasde me überhaupt dat ik nog een stem overhield van het gieren, lachen en zingen. Zoals we tijdens het koken lekker meezongen op onze samengestelde surfplaylist of in een scheur lagen tijdens het proberen te maken van de kurkentrekker, die we op dag 1 al kapottrokken door al ons enthousiasme. Of hoe we een lachkick kregen of uit volle borst meezongen in de auto tijdens een van onze roadtrips.


De lokale bevolking van Portugal is zo ontzettend open, behulpzaam en aardig. In Lissabon waren we op zoek naar een parkeerplaats, manoeuvreerde ons door allerlei smalle straten met de auto en besloten een willekeurige voorbijganger te vragen of hij wist waar we de auto het beste neer konden zetten. Hij wist wel een plek, namelijk zijn privéparkeergarage! Hij gaf ons zijn sleutel en aan het eind van de dag brachten we hem weer terug.


We kregen een lesje surfboards op het dak van een auto plaatsen van vreemden en we hebben van meerdere mensen op straat plotselinge leuke en grappige complimenten gekregen. Eén ding was zeker we waren een groep “sparkling girls”. Dit werd namelijk door verschillende mensen op verschillende dagen tegen ons gezegd. Of het nu komt door de warmhartigheid van de Portugezen of door de ‘surf girls vibe’, sparkling voelden we ons zeker!
Wilde plannen geboren in Nazaré


Onze surf-workation was perfect op elkaar afgestemd. We hadden alle meetings of lessen in verschillende kamers of precies op verschillende momenten en deden (surf)activiteiten daaromheen. Eén van die activiteiten was de roadtrip naar Nazaré, waar de grootste golven ter wereld te zien zijn. Nu bleek precies tijdens onze trip de WSL (World Surf League) daar te zijn die we ongepland even mee konden pakken.


Op de pier maakte Merel aka. Mereñ een foto van een tatoeage op de rug van een man. Met grote letters stond er ‘LATTANZI’ geschreven. Later bleek dit om de bekende surfer Kalani Lattanzi te gaan. Na een tijdje op de pier te hebben gekeken liepen we naar het strand en raakte ik aan de praat met Michael uit België. Na een leuk gesprek vertelde hij wat hij deed voor zijn werk. Hij is Tiny House bouwer en had ook een huisje in Portugal… Ik dacht echt dat dit een grap was, gezien ik daarvoor al een paar keer had gezegd dat ik een Tiny house in Portugal wilde. Des te langer ik met hem sprak, hoe enthousiaster ik werd. Gillend rende ik naar de meiden, die natuurlijk nog met open mond stonden te kijken naar wat er allemaal in het water gebeurde, om te vertellen dat dit een teken was: Tiny House Roes moest internationaal! De combinatie tussen de vibe van een Tiny House community en de Surf community lijkt me echt geweldig.
De perfecte timing: let’s go!


Eenmaal in Nederland vertelde ik mijn zusje over het plan. Zij werd direct laaiend enthousiast, want zij heeft de Hogere Hotelschool gedaan en altijd de droom gehad een park of een camping in het buitenland te starten. Het plan van een huisje groeide dus al snel uit naar het idee van een park(je) waarop Tiny Houses worden gecombineerd met de surf lifestyle. Omdat zij vloeiend Spaans spreekt en in Spanje ook veel mooie surfplekken zijn, is de locatie nog niet beslist.


Dit idee kwam op het perfecte moment om verder uit te werken: zij was haar baan door corona verloren en had alleen wat flexibele uurtjes hier en daar en ik heb 5 maanden verlof om naar Costa Rica te gaan. Jawel, ook met een groep meiden ontmoet via de Surfgirlsnl community (hierover later meer!). Perfecte timing om samen met haar dit plan goed uit te werken!


Oproep Tiny House Roes


Het plan is om een Tiny House park(je) op te richten voor fijne mensen die in een kleine community dicht bij de natuur (lees: dichtbij surf-, klim- en bouldermogelijkheden) willen verblijven. Daarom willen we graag weten wat jullie fijn vinden. Zo kunnen we ons plan nóg beter uitwerken om te voldoen aan de wensen van de doelgroep. We hebben een korte vragenlijst om beter te leren over wat deze community nou belangrijk vindt:Het is onze ambitie fijne mensen aan elkaar te koppelen: mocht je interesse hebben om zelf een

Tiny House te bezitten in het buitenland op ‘ons toekomstige park’ neem dan even contact met ons door bovenstaande vragenlijst in te vullen bij de laatste vraag je naam, mail of Instagram. En voeg ons vooral toe via @tinyhouseroes op Instagram.


Wil je eens in een Tiny House verblijven? Denise Roes bezit het Tiny house op de Hoge Veluwe (zie de foto hieronder) en is te boeken via Instagram @tinyhouseroes.

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page