top of page

GRLPWR - Sanne maakt surfponcho's

Who run the world… GIRLS! Ook al is Beyonce niet je spirit animal, dan alsnog zijn wij vrouwen gek op een stukje girlpower. In GRLPWR stel ik toffe chicks aan je voor die het rocken in de surfwereld.


Deze keer spreek ik met Sanne. Zij heeft een eigen webshop waar zij kleding, sieraden, tassen, surfponcho's, surfwax en zonnebrand verkoopt. Neem hier een kijkje in haar webshop.


Wat superleuk dat je meedoet aan onze rubriek GRLPWR! Wil je jezelf voorstellen?

Ik ben Sanne en woon samen met mijn vriend en zoon in Breukelen. Officieel hebben we geen huisdieren, maar twee jaar geleden heeft de kat van de buren besloten om bij ons te komen wonen. Wat wij supergezellig vinden en de buurvrouw wel jammer vindt, maar wel vrede mee heeft. Het beestje doet immers wat ze wil.


Je surft zelf ook he. Hoe ben je daarmee gestart?

Ongeveer negen jaar geleden wilde ik heel graag leren surfen, maar ik woonde ook toen niet echt dicht bij het strand. En had ook geen directe vrienden die bijvoorbeeld ook surfen om me aan op te trekken. Dus hoe pak je dat dan aan? Zoals met alles eigenlijk neemt niemand je aan de hand mee en zegt; kom we gaan samen jouw dromen en wensen waarmaken! De eerste stappen moet je toch echt zelf doen, dus boekte ik een les op Scheveningen bij Aloha. Totaal niet naar de surfcondities gekeken, maar gewoon; waar kan ik leren surfen. Het was begin mei, koud en grijs, maar ik ging ervoor. Ik had niet meteen de stoke te pakken, dat duurde wel even. Er stond die dag een aardig windje en had een longboard meegekregen waar ik onder andere door de wind niet echt mee overweg kon. Na veel oefenen kreeg ik voor mijn verjaardag een BIC 7,6 aka gesmolten emmer. Super blij was ik er mee en heb er ook lang plezier van gehad. Maar inmiddels is mijn favoriet de Torq 8,0 longboard die een stuk lichter is en heel fijn surft.

Hoe ben je op het idee gekomen om te starten met Surfsick?

Na veel gestruggle in de Noordzee besloot ik vier jaar geleden om op een Girls Only surftrip te gaan naar Frankrijk. Met de Nederlandse topsurfers Dominga Valdes en Julia de Rooij als coaches. Tijdens deze trip heb ik zo veel ervaring opgedaan door met gelijkgestemde te zijn, echt te leren kijken naar de zee en de golven. Veel verschillende spots gesurft en daardoor ervaren dat de ene spot de andere niet is. Geleerd doelen te stellen voor het surfen en de video analyses waren super welkom. Je ziet jezelf zelden surfen en dus ook niet wat je goed en fout doet. Na een week 24/7 het surfen geleefd en geademd te hebben, wilde ik bij thuiskomst direct weer surfen. Was meteen alle forcasts aan het checken en kon niet wachten om mijn ervaringen op de Noordzee uit te proberen. Het was echt een gevoel van heimwee naar de hele surfvibe, dus in plaats van home sick, voelde ik me surf sick. Ik wilde dat gevoel (de surfvibe, niet de heimwee ;-)) meenemen in mijn dagelijks leven en bedacht ik om een webshop te starten met de naam Surf Sick. Waar je artikelen kunt kopen die je van de nodige surfvibe voorziet die ik graag om me heen heb. Het begon met surf en strand prints, hand gebreide vesten voor na het surfen of op het strand, en sieraden. Later kwamen daar de surfponcho’s, zonnebrand en zeepjes bij.


Wat vindt je belangrijk bij de producten die je verkoopt?

De voorwaarde van mijn webshop was dat het milieubewust moest zijn en niet gewoon de zoveelste webshop. Dus kleine oplages, liefs lokaal gemaakt, geen plastic, natuurlijke materialen en als het even kan maak ik het zelf zoals de prints, vesten, poncho’s en sieraden. Zo zijn de poncho’s gemaakt van bamboe katoen, wat minder belastend voor het milieu is dan gewoon katoen en zijn de tassen gemaakt van oude handdoeken en reststoffen. De producten die ik inkoop, zoals de zeepjes en zonnebrand, moeten dezelfde normen en waarden hebben als Surf Sick. Ook besteed ik veel tijd en aandacht aan de manier van verzenden. Zo worden de producten verzonden in dozen van graskarton, zijn de hangtags gemaakt van bio afval en probeer ik zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te recyclen. Om nog een extra steentje bij te dragen, doneer ik van elk verkocht item €1,- aan een goed doel dat zich inzet voor de natuur. Ik probeer elke keer een nieuw project of organisatie te steunen. Dat is trouwens nog niet eens zo eenvoudig om de juiste “goede” doelen te vinden.

Hoe zie je de toekomst? Nog dromen, plannen, ambities?

Onlangs heb ik de deuren geopend van mijn eigen studio waar ik alle ruimte heb om te werken aan de poncho’s, sieraden en andere creatieve bezigheden. Super stoked ben ik over deze ruimte. De surfvibe is hier maximaal aanwezig en kan er uren van mijn tijd besteden. Dus één van mijn vele dromen heb ik al waargemaakt. De uitdaging is denk ik om niet te “groot” te worden. Ik vind persoonlijk dat bedrijven die klein zijn begonnen, vaak hun charme verliezen bij de groei. Daar wil ik voor waken. En wanneer ik toch zou willen groeien, dan zou ik dat willen doen door middel van dagbesteding voor mensen die even iets anders willen doen wanneer ze in een burn-out zitten of met vluchtelingen.


Ook ben ik bezig met het Surf Sick boek. Een boek met reisverhalen, surfyoga work-out, interviews van surfers, recepten en surfvibe foto’s. Ik heb al bijna alle “ingrediënten”, nu nog even die taart bakken. Super spannend en doodeng vind ik het om zoiets te maken. Ik kan het al helemaal visualiseren en het wordt supermooi, maar wat gaan andere ervan vinden… Maar hij gaat er komen, thats for sure!


Dit zijn een beetje mijn plannen en dromen. Ik heb eigenlijk nooit een strak uitgestippeld plan, ik ga t meestal gewoon doen als ik iets in m’n hoofd heb. I go with the flow en stuur bij waar nodig.


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page