top of page

The Deus Cross Step NK LongboardenSurfgirls cofounder Sandrine deed op 5 juni 2022 mee aan het NK Longboarden. Meedoen aan een surfwedstrijd, wanneer kun je dat doen? Moet je dan niet super goed zijn? En hoe is het om mee te doen? San deelt haar ervaring met ons!


Het is 5.50u op de klok als de wekker gaat. Even vloek ik binnensmonds want ik heb uit spanning bijna elk uur van de klok gezien en áls ik sliep droomde ik over wat er de komende dag ging gebeuren.


Ik heb het nog nooit gedaan. Ik weet ook dat ik schijn van kans maak. Én ik weet ook tegelijkertijd dat dat me eigenlijk niks uit maakt. De afgelopen weken werd het me meerdere keren gevraagd: ‘Doe je ook mee?’ Stellig zei ik: "Nee gek, wat heb ik daar nou te zoeken?" Tot het aandringen van de wel aangemelde deelnemers groter werd en de lat voor m’n gevoel lager.


En daar ging ik, om 6.30u laadde ik mijn auto in met twee longboards sterk als munitie, ik ging namelijk mee doen aan het NK longboarden. Laat het even op je inwerken, het Nederlands KAMPIOENSCHAP (!) longboarden. Ik surf nu precies 3 jaar, heb nog nooit ook maar dichtbij een surfwedstrijd gestaan, laat staan een NK. Als je me dit nog 3 maanden geleden had verteld zou ik je vierkant uit hebben gelachen en ‘je bent niet goed!’ uitgeroepen.

Tot dit moment…


Dat ik geen schijn van kans zou maken wist ik al. Ook geen sprankje verwonderlijkheid. En toen ik de heats zag met alle duizelingwekkende longboard-legends wist ik dat dit vermoeden ook gewoon terecht was. En dan de prijzen, voor de winnaar in iedere categorie (dames, heren en groms) stonden drie speciaal voor deze gelegenheid door The Gliding Dutchman geshapete longboards klaar. Hoe vet is dat?!?Maar.. het zou surfen niet zijn als je met de pro’s in het water mag liggen en hoe cool is deze sport dan? Bij geen enkele sport die ik me zo gauw kan verzinnen deel je het speelveld met de allerbesten. Ga maar na, als jij een tennis, voetbal, hockey of basketbal wedstrijd speelt, heb jij dan meteen de Nadals, Messies of een Van As tegenover je? Dacht het niet. Maar ik lag dus mooi wel met een van 's Neerlands allerbeste in het water, samen de partywave in te zetten, namelijk niemand minder dan Nienke Duinmeijer. Een held, een voorbeeld en ook nog eens een gouden persoontje!


De sfeer was gezellig en knus in het water, er werd voor elkaar gejoeld en aangemoedigd. De golven waren daarentegen bagger en het weer werd langzaamaan slechter maar echt, dat mocht de pret zeker niet drukken.


Voor surfen, warm surfen, de beste heat van te voren rijden. En de heat zelf? Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ‘m prima heb gereden. Ik was die week net begonnen met m’n eerste cross-step na flinke aanmoediging van maten uit het water. Om even te citeren, er werd gewoon keihard ‘LOPUUUUHH!!’ (Schevenings hè) geroepen als ik een lekkere golf pakte om me eraan te herinneren dat er nog meer kon dan alleen linksom of rechtsom de golf te pakken. Dus na een week met een flinterdun cross-stepje te debuteren op het NK, nou ik kan je zeggen, ik vond het heel wat!
Als klapper van alle indrukken was er een loterij voor iedereen die meedeed en alhoewel het me niet toekwam als verdienste van mijn mini cross-stepje heb ik toch nog iets gewonnen. Met ogen op schotels ging ik na een hectische dag, als 36-jarige maar als een kind zo blij met een Slide Surfskate onder m’n arm terug naar huis.


Longboards hengelend het dak op, in de zeikende regen.. zonder jas want ik was weer eens mijn jas op een cruciaal moment vergeten (wisten jullie dat ik ‘m ook in ons winterse uitje met La Karavana ook was vergeten? Nee? Nou nu wel). Van alle zenuwen.


Mijn dag kon niet meer stuk.


Met dank aan DEUS, Joost van Duijvenvoorde, Plien de Wit voor het Deus cross-step NK longboarden.

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page